Dikiş TüyolarıKumaş Bilgileri

Kumaş Dikiminde Kaç metre Kumaş Kullanılır?

Sevgili Kumaş Fırsatı okuyucuları bu yazımızda sizlerle birlikte alacağınız kumaşın dikim aşamasına geçmeden önce dikeceğiniz kumaşta kaç metre kumaş kullanılır? Sorusunun yanıtını arayacağız. Kumaş alışverişine çıktığınızda herkesin aklında “Hangi kumaştan kaç metre almalıyım?” olacaktır. Bir perde kumaşı ile bir elbise kumaşının metresi birbirinden farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenledir ki öncelikle seçeceğiniz kumaşın ne için kullanacağını bilerek seçmeli, gerekirse araştırmalısınız. Bu yazımızda öncelikle hangi kumaş türlerinin hangi amaçlar için kullanıldığını öğreneceğiz, sonrasında dikim yapacağınız ürünler için kaç metre kumaş kullanılacağı sorusuna cevap bulmuş olacağız.

Kumaş Dikiminde Kaç Metre Gider?

Bu sorunun cevabına yazımızın ilerleyen satırlarında detaylıca alt başlıklar halinde anlatacağız. Öncesinde ise dikeceğiniz kumaşı çok iyi tanımanız gerekecektir. Dikeceğiniz ürün etek mi? Elbise mi? Veya pantolon mu? İyi bilmeniz gerekir.  Etek veya elbise dikiminde dekoratif amaçlı fırfır, pile veya yama cepleri olabilmekte. Bu unsurları göz önünde tutarak kumaş seçimlerinizde gidecek kumaş metresini ona göre almanız dikim yapmadan önce ölçüsünü yapmış olmanız gerecektir. Pantolon seçimlerinizde de aynı işlemlerden geçilir. Pantolonun paça boyu, bel oranları gibi ölçümlerinin iyi yapılması gerekmektedir.

1 Top Kumaş Kaç Metre?

Kumaş çeşitlerinin dikiminde kullanılacak kumaş metresine geçmeden önce 1 top kumaşın kaç metre yaptığınız açıklayalım. Öncelikle bir 1 top kumaş metre birimi ile ölçülmektedir. Kumaşlar üretim aşamasında iplik kilosuna göre birbirinden farklılık göstermektedir. Örneğin 1 top kumaş 20 metreden başlayarak 200 metreye kadar da gitmektedir. 200 metreye kadar 1 top kumaş olabileceği gibi 200 metre üstü kumaşta bulunabilmektedir.

Birbirinden farklı kumaş çeşitlerine kaç metre kumaş gider sorusuna kumaş çeşitlerini adlandırarak açıklamak gerekirse:

Fon Perde İçin Kaç Metre Kumaş Kullanılmalı?

Fon perdenin kullanım amacı renk uyumu ve ambiyans oluşturmaktır. Bu nedenle ağırlıklı olarak tül perdelerin sağ ve sol kenarlarına dekorasyon amaçlı kullanılır. Fon perde oluşturmak için genellikle duck kumaş, dijital baskı, panama keteni tercih edilir. Evinizde odanıza güzel bir uyum sağlamak istiyorsanız dekorasyon amaçlı kullanılan fon perdelere giden metre ölçüsü tavandan zemine perde 6 metre, cam altı fon perde içinse 5 metre kumaş gitmektedir.

Nevresim Takımı İçin Kaç Metre Kumaş Kullanılmalı?

En çok tercih edilen ev tekstil ürünlerinden birisi olan nevresim takımlarının kullanışlı, konforlu ve uzun süreli olması için kaliteli olması gerekir. Kaliteli nevresim arayışındaysanız tercih olarak nevresimlik poplin kumaş veya nevresimlik pazen kumaşları tercih etmelisiniz. Nevresim takımlarının kumaşlarının metre ölçüsü ise çift kişilik tam takım 8 metreyken, tek kişilik tam takımsa 6 metre olmaktadır. Nevresim takımlarını alırken kumaşının kalitesine ve ölçüsünün tek kişilik mi yoksa çift kişilik mi dikkat etmeniz gerekecektir.

Masa Örtüsü İçin Kaç Metre Kumaş Kullanılmalı?

Masa örtüsü diğer ev eşyaları gibi ev dekorasyonu için vazgeçilmez parçalardan birisidir. Hem dekorasyon amaçlı hem de yemek yerken kullanılan bir ürün olarak kullanılmaktadır. Genellikle masa örtüsü kumaşları leke tutmaz, kolayca temizlenir. Hem sizlerin evinizde kullanırken memnun kalacağı hem de evinize gelen misafirlerinizi ağırlarken kullanacağınız masanızın örtüsünün kaç metre olacağını söylemek gerekirse; 6 kişilik masa örtüsü kumaşı 2 metre, 8 kişilik masa örtüsü kumaşı 2.25 metre ve 12 kişilik masa örtüsü kumaşı 2.50 metre olmalıdır. Bu ölçülerde dikilen masa örtüsü kumaşını rahatlıkla ve uzun süreli kullanabilirsiniz.

Çarşaf İçin Kaç Metre Kumaş Kullanılmalı?

Yatak odanızın en önemli parçalarından biri olan çarşaf kullanımında poplin kumaş ve pazen kumaş tercih edilmektedir. Bu kumaşların tercih edilme sebebi ise bilindiği üzere yatağınızda rahat, yumuşak ve kaliteli olmasındandır. Çarşaf dikiminde kullanılacak metre ölçüsünü söylemek gerekirse; tek kişilik çarşafta 1.75 metre, çift kişilik çarşafta 2.50 metre, lastikli çarşaflardaysa 3 metre ölçülerinde çarşaflar tercih edilmelidir ki yatağınızda rahat zaman geçirebilin.

Yastık ve Yorganlar İçin Kaç Metre Kumaş Kullanılmalı?

Keyifli ve rahat bir uyku deneyimi yaşamak için çarşaf seçimi kadar yastık ve yorgan seçimi de önemlidir. Kaliteli ve rahat bir uyku için yastık ve yorgan seçimlerinizi dikilecek kumaş türleri poplin veya pazen kumaş olmalıdır. Bu kumaşların tercih edilmesinin sebebi pamuklu ve konforlu olmasındandır. Yastık kumaşların bir diğer ismi kırlent kumaşlar pamuklu olabileceği gibi isteğe göre saten de olabilmektedir. Peki yastık ve yorgan seçimlerinizde kullanacağınız kumaşların dikiminde kaç metre kumaş gideceğini söylemek gerekirse; tek kişilik yorgan kumaşı için 3.50 metre, çift kişilik yorgan kumaşı için 4.50 metre, yastık takımı için 50 cm tek kişilik yastık içinse 2.25 metre olmalıdır.

Bebek Takımları İçin Kaç Metre Kumaş Kullanılmalı?

Bebek takım kumaşları bebeğinizin sağlığı ve konforu için ayrı bir önem taşımalıdır. Tercih ettiğiniz kumaşlar bebeğiniz rahat ettirecek sağlık sorunları ile karşılaştırmayacak kumaşlar ilk tercihiniz olmalıdır. Kumaş seçiminizde poplin ve pazen kumaşları tercih edebilirsiniz. Bebek nevresim takımları aynı zamanda yıkama zorluğu olmayan, pamuklu ve antialerjik yapıda olmalıdır. Bebek nevresim takımları için tercih edilmesi gereken kumaşın metresi; 2.50-3.00 metre olmalıdır. Puset örtüsü 1 metre, beşik yan korumaları ise 2.50- 3.00 metre olmalıdır.

Etek İçin Kaç Metre Kumaş Kullanılmalı?

Kadınların günlük hayatlarında, özel günlerinde sıklıklakullandığı kıyafetlerden birisi de etektir. Etek giymeyi sevdikleri kadar eteğin kumaşına, özelliğine, ölçüsüne de dikkat ederler. Peki etek kumaşının dikiminde kullanılacak ölçüler söylemek gerekirse; 50 beden altı düz-dar etek 1 boy kumaş, parça kalem etek, 1 boy kumaş, 50 beden üstüyse 2 boy kumaş kullanılarak etek dikilir kullanıma hazırdır.

Elbise İçin Kaç Metre Kumaş Kullanılmalıdır?

Kadınların giymeyi sevdiği bir diğer kıyafetse elbiselerdir. Tasarlamayı seven kadınların dikim aşamasında kullanacakları elbise kumaşının ölçüsünü söylemek gerekirse; ortalama bir elbise için 2.50-3.50 metre kumaş kullanılarak istenilen elbise dikilir.

Pantolon İçin Kaç Metre Kumaş Kullanılmalıdır?

Pantolon hem günlük hayatta hem de özel veya iş hayatında farklı çeşitlerde sıklıkla kullanılan bir parçadır. Çok sık kullanıldığı için kumaşı ve özellikleri bakımından ayrı bir öneme sahiptir. Dikilirken uzun süreli ve kaliteli olması gerekir. Pantolon için kullanılacak kumaşın ölçüleriyse; 50 beden 1 boy kumaş, 50 beden üstü 2 boy kumaş, İspanyol paça 2 boy kumaş kullanılmalıdır.

Gömlek Dikmek İçin Kaç Metre Kumaş Kullanılmalıdır?

Hem kadınların hem de erkeklerin günlük hayatlarında sıklıkla kullandığı bir diğer parça olan gömleklerin kumaş özellikleri de bir o kadar önem taşımaktadır. Rahatsız edici, kullanışsız gömlek seçimleri yerine rahat, kaliteli tercihlerde bulunmak herkes için öncelikli bir seçenektir. Bu önceliklere dikkat edildiği gibi kumaş ölçülerine de dikkat etmek gerekir. Gömlek dikiminde tercih edilen kumaş ölçüsüyse 1.50 metre olmalıdır.

Ceket Dikmek İçin Kaç Metre Kumaş Kullanılmalıdır?

Özel günlerde iş hayatında sıklıkla tercih edilen kumaş ceketlerin dikimi titizlikle yapılmalı kaliteli ve kullanışlı olmalıdır. Profesyonelce dikilen bir kumaş ceketin tercih edilmesi de o kadar fazla olur. Ceket dikiminde kullanılan pazen kumaşın dikiminde kullanılacak ceket ölçüsüyse 1.50 metre olmalıdır.

Sevgili kumaş fırsatı okuyucuları, yazımızın sonuna gelirken sizlere kumaş çeşitlerinden ve tercih edilen bu kumaş çeşitlerinin dikim sürecinde kaç metre olacağından detaylı bir şekilde bahsettik.  Sizlere özel çeşitli kumaşların bulunduğu https://www.kumasfirsati.com/tr  internet sitemizden yapacağınız alışverişlerinizde, tercih edeceğiniz kumaş seçimlerinizle kaliteli ve güvenilir hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Bir başka yazımızda görüşmek üzere…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu